Skip to main content

Bivalyfesztivál a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban

Szerző: Egyesület / BFNP |

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2019. július 6-án tartja hagyományos, nyári rendezvényét, a Bivalyfesztivált, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban. Ezúton tisztelettel meghívjuk rendezvényünkre, amely keretében helyi termelők, kézművesek termékeivel, természetismereti és kézműves gyermekfoglalkoztatókkal, civil szervezetekkel, a nap közepén népzenével, néptánccal, dalokkal várjuk Látogatóinkat.

A Bivalyrezervátumra, annak a génmegőrzésben betöltött fontos szerepére, a természeti és turisztikai értékeire irányítjuk a figyelmet. Kedvelt, remek hangulatú rendezvény mind a helyi közösségek, mind a nyaraló vendégek, családok körében. Helyi termelők minőségi termékeivel, kézműves portékákkal, természetismereti játékokkal, környezeti-neveléssel is foglalkozó civil szervezetekkel várjuk Látogatóinkat. Bivalyhúsból készült ételek is kaphatók! 

A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park népszerű látogatóhelye a Kis-Balaton térségében. Ebben a szép természeti környezetben található az ország legnagyobb, megtekinthető bivalycsordája. A legelésző, dagonyázó állatok megfigyelhetők a kitáblázott sétaútról és a kilátóból. Az állatbarátoknak az állatsimogató lakói és a mindenütt futkározó ürgék is élményt nyújtanak. Lehetőség van lovaskocsizásra is a Bivalyrezervátum területén.

A rendezvény 9:00 - 18:00 óráig tart.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Link: https://www.bfnp.hu/hu/programok/bivalyfesztival-2